Vogue made me do it!

Waarom ik een creatieve ontwerpstudio oprichtte?

Oke dan,enkel en alleen Vogue is misschien wat overdreven maar deels is dit zeker waar! Terwijl ik door de pagina's van het septembernummer (my birthdaymonth!) bladerde, viel ik niet in zwijm bij handtassen die ik me niet kan veroorloven of las ik niet de laatste nieuwe trends. Nee, ik keek gewoon naar de prachtige vormgeving van de pagina’s en bewonderde de mooie redactionele typografie. Ik dacht niet ‘Ik wil dit of dat kopen’ , maar ik dacht ‘Dit wil ik doen! Ik wil degene zijn die dit ontwerpt’. Hetzelfde viel me telkens op wanneer ik (mijn veel te grote) collectie aan schoonheids- en lichaamsverzorging uitbreidde. Ik keek niet enkel naar de kwaliteit en ethiek van de producten maar ook (zelfs vooral) naar een packaging en branding waar ik kon van genieten, die mij een bepaald gevoel gaven. En zo het geschiede!

Image by Content Pixie
Image by Taylor Heery

J designstudio is een product van mijn passie voor mooi design, branding, papier en print. Tijdens mijn leerproces ontdekte ik dat ik enorm veel creativiteit kwijt kon in het bouwen van websites en zette ik me in om deze skill verder te ontwikkelen.

 

Ik kan me niet inbeelden dat ik geen ontwerper zou geworden zijn. Ik hou ervan om het perfecte font te vinden en te bewerken, en ik leef voor die momenten waarop ik een mooi stukje webcode kan ontwerpen of ontrafelen. Vraag me naar patronen, fonts en mijn Pantone-kleurstalen en ik zal zeker in mijn element zijn.

 

Toch krijg ik mijn grootste kick “when i see YOU thrive”! De passie van mijn klanten pusht me creatief en inspireert me constant om mijn beste werk te doen. Het is een droom om te weten dat ik jou heb geholpen je doelen te bereiken en een rol heb mogen spelen in het avontuur van jouw bedrijf.

Ik ben een reiziger in hart en nieren – ik hou van het avontuur, nieuwe indrukken, het onbekende en (what else) zand tussen mijn tenen, salty hair en dansende palmbomen – maar ik kan net zo goed genieten van een warme thuis waar ik me kan verstoppen onder een zacht dekentje, waar ik na een drukke dag tot rust kan komen en waar vrienden en familie op een boogscheut te vinden zijn.

De eerste 24 jaar van mijn leven heb ik doorgebracht in - en rond mijn hometown Leuven, tot ik eind 2015 samen met mijn vriend Felix besliste om het bekende in te ruilen voor het onbekende. We vertrokken samen naar het buitenland. “We kijken wel hoe het loopt.” Het werd en avontuur van vier en half jaar! We woonden en werkten op verschillende plaatsen op onze aardbol, smeedden vriendschappen voor het leven en je kon ons (letterlijk) elke dag - wanneer de windgoden ons gunstig wilden stemmen - in de oceaan vinden. Ohja, wij zijn kitesurfers trouwens!

Zoals iedereen helaas wel weet sloeg toen het noodlot toe. Wie had ooit gedacht dat een virus het leven van ons allemaal zo op z’n kop kon zetten?! Covid-19 was ons retourticketje naar België.  We verhuisden naar ons droomappartementje op een boogscheut van Leuven en ik liet me helemaal gaan met mijn pinterestwaardig interieur! Wanneer deze crazy times voorbij zijn trekken we uiteraard regelmatig terug de wijde wereld in om nieuwe plaatsen te ontdekken en inspiratie op te doen, maar ons nieuwe stekje is de plek waar we vanaf nu telkens met plezier zullen thuiskomen. Best of both worlds dus!

 

Verder ben ik in love met de          -emoji, hardlopen, tokkelen op mijn ukelele én experimenteren (met soms ontploffingen als gevolg)  in de keuken.

facepalm-emoji_edited.jpg